Ομιλητές
Γνωρίστε τους ομιλητές του RGC 2025
Πέτρος Δ. Καψάσκης

Πρόεδρος & Ιδρυτής του Ελληνικού Ινστιτούτου Πολιτιστικής Διπλωματίας

O Πέτρος Δ. Καψάσκης είναι ο Πρόεδρος και Ιδρυτής του Ελληνικού Ινστιτούτου Πολιτιστικής Διπλωματίας. Ο κ. Καψάσκης γεννήθηκε στην Αθήνα, αλλά κατάγεται απο τη Ζάκυνθο όπου η οικογένειά του εγκαταστάθηκε στο νησί περί τα 1534.

Φοίτησε στο ιταλικό γυμνάσιο της Ρώμης «Βιτόριο Αλφιέρι» και συνέχισε το λύκειο στο διεθνούς φήμης ιταλικό Ινστιτούτο «Μαρία Μοντεσσόρι» της Ρώμης. Κατόπιν, εισήχθη στο Πάντειο Πανεπιστήμιο όπου και σπούδασε Πολιτική Επιστήμη και Ιστορία, ενώ παράλληλα πραγματοποίησε την πρακτική του στο Υπουργείο Εξωτερικών και τη Διπλωματική Ακαδημία.

Εν συνεχεία, αφού ολοκλήρωσε τη στρατιωτική του θητεία μετεκπαιδεύτηκε στο Λονδίνο, στο Τμήμα της Γεωπολιτικής και Ασφάλειας του «Royal Holloway University of London» και ολοκλήρωσε την ίδια περίοδο την πρακτική του στο εμπορικό τμήμα της Ελληνικής Πρεσβείας στο Λονδίνο. Πραγματοποίησε την πρακτική του άσκηση στο Ευρωκοινοβούλιο, στο τμήμα DGCOM (department of Art).

Τον Φεβρουάριο του 2017 ίδρυσε το Ελληνικό Ινστιτούτο Πολιτιστικής Διπλωματίας με έδρα την Αθήνα. Τον Δεκέμβριο του 2018 ίδρυσε τον θεσμό των Soft Power Awards που παρουσιάστηκε στην Παλαιά Βουλή των Ελλήνων. Συμμετείχε με δικό του πόνημα στον συλλογικό τόμο για την Πολιτιστική Διπλωματία που εκδόθηκε το 2020 από τις εκδόσεις Σάκκουλα με πρωτοβουλία του Ιδρύματος Κρίσπη. To 2024 αναγορεύτηκε ως Διδάκτορας Πολιτιστικής Διπλωματίας με βαθμό Άριστα. Το 2025 κυκλοφόρησε το πρώτο του βιβλίο από τις εκδόσεις ΣΙΔΕΡΗ με τίτλο: ''Η ισχύς της Πολιτιστικής Διπλωματίας''.

Έχει συμμετάσχει σε διεθνή fora και συνέδρια συπεριλαμβανομένω των Tedx, ISPI, ISTAO, Delphi Forum, Blue Heritage Forum, Global Armenian Summit κ.ο.κ. Ομιλεί Ιταλικά, Αγγλικά και Γαλλικά και έχει εργαστεί ως μεταφραστής, αρθρογράφος, σύμβουλος και επιστημονικός συνεργάτης σε εταιρείες, πολιτιστικούς οργανισμούς και ερευνητικά ινστιτούτα.

Εγγραφείτε στο newsletter μας!

Κάντε την εγγραφή σας για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα του συνεδρίου