Ομιλητές
Γνωρίστε τους ομιλητές του RGC 2025

Ζήσης Τσιρόπουλος
Διευθύνων Σύμβουλος, AGENSO
Διαθέτει Διδακτορικό (Ph.D.) στην Πληροφορική και τα Ηλεκτρονικά στην Γεωργία και Μεταπτυχιακό (M.Sc.) στη Γεωργία και το Περιβάλλον. Έχει πάνω από 20 χρόνια εμπειρίας στη διδασκαλία και την έρευνα στον τομέα των ΤΠΕ και των ηλεκτρονικών για τη γεωργία, και έχει αναπτύξει πληθώρα εφαρμογών και πλατφορμών. Έχει αναπτύξει περισσότερες από 20 εφαρμογές (όπως το ardeusi.gr, εφαρμογές GIS, FMIS, web εφαρμογές) για τον αγροτικό τομέα. Έχει συμμετάσχει ενεργά σε περισσότερα από 40 ευρωπαϊκά και εθνικά έργα, ενώ έχει συγγράψει πάνω από 100 δημοσιεύσεις, συμπεριλαμβανομένων άρθρων σε επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια. Μέχρι σήμερα έχει περισσότερες από 1600 ετεροαναφορές.
Το 2016 ίδρυσε την εταιρεία AGENSO ως spin-out του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Η AGENSO έχει ως αποστολή την παροχή καινοτόμων λύσεων και υπηρεσιών ΤΠΕ για τη γεωργία ακριβείας, την άρδευση, τη διαχείριση υδάτων, το περιβάλλον και τις έξυπνες πόλεις. Έχοντας συμμετάσχει σε περισσότερα από 35 ευρωπαϊκά και εθνικά έργα έρευνας και καινοτομίας (R&I), η AGENSO αναπτύσσει εργαλεία IoT, τόσο υλικού (hardware) όσο και λογισμικού (software), καθώς και συστήματα υποστήριξης λήψεως αποφάσεων. Η ενσωμάτωσή τους σε καινοτόμα αγροτικά και βιομηχανικά συστήματα συμβάλλει στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, στην υπέρβαση εμποδίων στην αλυσίδα παραγωγής τροφίμων, στην διαχείριση αποβλήτων και στη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης, υπό ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο που ενσωματώνει τις βασικές αρχές της βιωσιμότητας και της κυκλικής οικονομίας, με ιδιαίτερη έμφαση στην κοινωνική υπευθυνότητα.
Το 2020, η AGENSO συμπεριλήφθηκε στις 5 πιο υποσχόμενες νεοφυείς επιχειρήσεις ανάμεσα σε πάνω από 1.116.000 startups και αναδυόμενες εταιρείες παγκοσμίως, από την ανεξάρτητη πλατφόρμα StartUs Insights, για τα συστήματά της διαχείρισης υδάτων, όπως το Ardeusi.gr. Το Ardeusi.gr αποτελεί το βασικό προϊόν της AGENSO και συνιστά ένα ολοκληρωμένο σύστημα απομακρυσμένου ελέγχου και αυτοματοποίησης άρδευσης, αξιοποιώντας συμβατικούς και εναλλακτικούς υδατικούς πόρους. Επιπλέον, η AGENSO συντονίζει το AccelWater, ένα έργο του προγράμματος H2020 της Ε.Ε., ύψους 10 εκατ. ευρώ, με στόχο τη βελτίωση της αποδοτικότητας χρήσης νερού στη βιομηχανία τροφίμων και ποτών.
Εγγραφείτε στο newsletter μας!
Κάντε την εγγραφή σας για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα του συνεδρίου