Άγγελος Ρούβαλης

9c101cd94603c82cc5ee061738b62cead53b1e1e

Το 1980 κάνει ειδίκευση στην Οινολογία στο Ινστιτούτο Οινολογίας του Πανεπιστημίου Bordeaux II της Γαλλίας. Την εξαετία 1974-1980 ήταν μέλος φοιτητικού κινήματος με αντιδικτατορική δράση.
Το 1982 ξεκινά να εργάζεται ως Οινολόγος στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Σαντορίνης ως το 1985. Την τριετία 1985-1988 ήταν Υπεύθυνος Ποιοτικού Ελέγχου στην Achaia Clauss. Το 1990 Παράγει “το κρασί Ασπρολίθι. Το 1993 ιδρύει το πρότυπο οινοποιείο ΟΙΝΟΦΟΡΟΣ στην χαρισματική αμπελουργική ζώνη του Αιγίου (ορεινά αμπέλια 500 έως και 900 μέτρων) το οποίο λειτουργεί σε έξι διαφορετικά επίπεδα, διαφορετικής. λειτουργίας το καθένα, και το οποίο είναι επισκέψιμο με δυνατότητα οργανωμένης ξενάγησης. Στις πλαγιές της Αιγιάλειας, που θεωρούνται από τις καλύτερες αμπελουργικές ζώνες διεθνώς, παράγονται ελληνικές αυτόχθονες ποικιλίες (Ροδίτης, Λαγόρθι) αλλά και διεθνείς (Chardonnay, Cabemet Sauvignon, Riesling, Sauvignon blanc, Syrah και Merlot). Η ΟIΝΟΦΟΡΟΣ παράγει την σειρά φρέσκων φρουτωδών κρασιών “Μικρός Βοριάς”, την σειρά κρασιών παλαίωσης “lανός” και το -κλασικό πια- λευκό κρασί από Ροδίτη “Ασπρολίθι” η κυκλοφορία του οποίου σημάδεψε την στροφή του ελληνικού κρασιού στην ποιότητα. Από το 2004 στην ΟIΝΟΦΟΡΟ συμμετέχουν με ποσοστό 50% τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΕΛΑΡΙΑ ΟΙΝΩΝ (Βασίλης Κουρτάκης), προσδίδοντας διεθνή εμβέλεια στο πρότυπο ελληνικό οινοποιείο, δίνοντας ώθηση για την ποιοτική αναβάθμιση και την εμπορική επιτυχία των προϊόντων της Οινοφόρου. Επίσης, δραστηριοποιείται σε τοπικό επίπεδο με άξονα την ανάδειξη της Αιγιάλειας ως ζώνης ποιότητας (αμπελουργικά και αγροτουριστικά) και σε εθνικό επίπεδο στην κατεύθυνση ανάπτυξης της σχέσης του κρασιού με τον πολιτισμό. Τέλος, είναι εκπρόσωπος του Συνδέσμου Ελληνικού Κρασιού και της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Αμπέλου και Οίνου της Ευρωπαϊκής κοινής αμπελοοινικής πολιτικής για το κρασί στις συνεδριάσεις του Υπουργείου Γεωργικής Ανάπτυξης.
Σταθερή διάκριση της ΟΙΝΟΦΟΡΟΥ ως της καλύτερης ελληνικής εταιρίας στην σχέση ποιότητας-τιμής των προϊόντων της από τον παγκοσμίου Κύρους ετήσιο οδηγό – WΙNE ­REPORT του Tom Stevenson και σειρά χρυσών βραβείων σε διεθνείς διαγωνισμούς οίνου. Το 2007 ο Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου απένειμε στον κ. Ρούβαλη το Ειδικό Βραβείο για το Κρασί Παλαίωσης με την υψηλότερη βαθμολογία για το κρασί ΙΑΝΟΣ CAVΑ 2003 (Χρυσό Μετάλλιο) και δύο Ασημένια Μετάλλια για το ΜΙΚΡΟΣ ΒΟΡΙΑΣ ΛΑΓΟΡΘΙ 2006 και ΜΙΚΡΟΣ ΒΟΡΙΑΣ MERLOT / CABERNET SAUVIGNON 2006. Την ίδια χρονιά, η Ελευθεροτυπία ανακήρυξε το Ασπρολίθι ως το Ελληνικό Λευκό Κρασί της Χρονιάς από ελληνικές ποικιλίες.
Είναι Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου ΣΕΟ και της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Αμπέλου και Οίνου ΕΔΟΑΟ. Είναι επίσης Μέλος της Ένωσης Οινοπαραγωγών Πελoπovvήσoυ και Αντιπρόεδρος στην Εταιρία Έρευνας και Πολιτισμού Αιγιαλείας. Υπήρξε ιδρυτικό Μέλος της σημαντικής προοδευτικής δημοτικής παράταξης του Αιγίου ΕΔΗΠ