RGC 2020 Gastronomy Events

DAY 2 | ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3 ΙΟΥΛΙΟΥ 2020

WINE MASTERCLASS

Ο πρώτος Έλληνας Master of Wine, Κωνσταντίνος Λαζαράκης μας μιλά για το κρασί και ακολουθούν περιηγήσεις στο χώρο της Achaia Clauss με γευστικές δοκιμές  σε διάφορα σημεία του χώρου.

Α. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

Ώρα προσέλευσης / συγκέντρωσης: 17.30 – 18.00

Έναρξη εκδήλωσης / εισαγωγική ομιλία: 18.00

Διάρκεια: 240 λεπτά

Λήξη εκδήλωσης: 21.00

1. 18.00 – 18.30 – Αίθουσα Οινοποιείου

  • Εισαγωγή από τον Κωνσταντίνο Λαζαράκη MW
  • Εισαγωγή στο κρασί, βασική γνώση αρωμάτων και χαρακτηριστικών του κρασιού

2. 18.40 / 19.10 / 19.40 – Υπόσκαφο / Υπόγειο κελάρι Cava Δανιηλίδος

  • Παρουσίαση από οινολόγο του κτήματος
  • Γευστική δοκιμή 4 ερυθρών οίνων
  • Προβολή παλαιών εσοδειών
  • Food pairing με αλλαντικά και αρτοσκευάσματα


3. 18.40 / 19.10 / 19.40 – Κήπος Βίλλας Κωνστάντζα

  • Παρουσίαση από οινολόγο και μουσειολόγο / ιστορικό της εταιρείας
  • Γευστική δοκιμή 3 ροζέ οίνων
  • Βόλτα μέσα στους μουσειακούς χώρους της βίλλας και τους κήπους
  • Food pairing με κόκκινα φρούτα


4. 18.40 / 19.10 / 19.40 – Έκθεση μηχανημάτων

  • Παρουσίαση από οινολόγο και μουσειολόγο / ιστορικό της εταιρείας
  • Γευστική δοκιμή 4 λευκών οίνων
  • Βόλτα στους χώρους των αποστακτήρων και της έκθεσης
  • Προβολή παλαιών εσοδειών
  • Food pairing με τυριά και αρτοσκευάσματα

5. 20.15 – Αυτοκρατορικό Κελλάρι / Κελλάρι Νο 9

  • “Πέρασμα” μέσα από το μουσείο και το αυτοκρατορικό κελλάρι
  • “Κέρασμα” Μαυροδάφνης

6. 20.30 – Αμπελώνας

  • Κλείσιμο από τον Κωνσταντίνο Λαζαράκη MW και οινολόγο
  • Γευστική δοκιμή 3 γλυκών οίνων
  • Προβολή παλαιών εσοδειών
  • Food pairing με σοκολάτα bitter και κηρήθρα

 

STREETARTS & FOOD EXPERIENCE

Μία Βραδιά αφιερωμένη στις γεύσεις του «δρόμου» που ζωντανεύει τη γειτονιά των παλιών πέτρινων βιομηχανικών κτιρίων της Achaia Claus  σε συνδιοργάνωση με το γνωστό πλέον θεσμό PATRAS STREET FOOD FESTIVALΜια βραδιά που οι επισκέπτες θα γευτούν δωρεάν επιλεγμένες προτάσεις γρήγορου φαγητού με την εγγύηση του θεσμού που κέρδισε τις εντυπώσεις το περασμένο Φθινόπωρο στην Πάτρα.

Αναλυτικότερα οι επισκέπτες της βραδιάς  θα γευθούν :

  • Jacket potatoes oven
  • Pulled pork point
  • Asian station
  • Paella corner
  • Pasta station
  • Kebab-τζης!!!
  • Hot dog & burger project
  • Fish & Chips
  • “Γλυκά σουβλάκια”

 

Ενώ για επιδόρπιο θα υπάρχει παγωτό από το ΕΝΤΕΛΒΑΙΣ, ενώ ξεδιψάμε με μπύρα MAMOΣ αναψυκτικά ΚΡΙΝΟΣ & 3E. Πάντα με τη συνοδεία εκλεκτών τοπικών κρασιών.

Subscribe to our Newsletter