Αλέξανδρος Αγγελόπουλος

d0f9766458ce90d1376b9a7ea5ad4877de7ddc7b

Ο Αλέξανδρος Αγγελόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Aldemar Resorts, δραστηριοποιείται στην οικογενειακή επιχείρηση από το 1995, εργαζόμενος συστηματικά στην κατεύθυνση της εφαρμογής ιδεών και πολιτικών οι οποίες δημιουργούν νέους ορίζοντες στην ελληνική ξενοδοχία και επανατοποθετούν την φιλοξενία στο κέντρο της οικονομικής δραστηριότητας της Ελλάδας.

 

Σημαντική είναι η ενασχόλησή του με νέες ιδέες και πολιτικές και την εφαρμογή τους όχι μόνο στον χώρο του τουρισμού αλλά και στον ευρύ επιχειρηματικό κόσμο.

Ο Αλέξανδρος Αγγελόπουλος παρακολουθεί με αμείωτο ενδιαφέρον τις εξελίξεις, τόσο στην ελληνική πραγματικότητα όσο και στο εξωτερικό. Αυτός είναι και ο λόγος που διατηρεί συμμετοχική δράση –παράλληλα με την Aldemar Resorts– σε διάφορους οργανισμούς και επαγγελματικές ενώσεις. Μέχρι και το 2017, ο Αλέξανδρος Αγγελόπουλος ήταν Μέλος του ΔΣ & Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβαλλοντικής Πολιτικής του ΞΕΕ ενώ το 2018, εκλέχτηκε εκ νέου στο ΔΣ εκπροσωπώντας τα πέντε αστέρων ξενοδοχεία Κρήτης. Είναι Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Ελλήνων Νέων Επιχειρηματιών (ΕΕΝΕ) καθώς και Αντιπρόεδρος στο Ευρασιατικό Συμβούλιο (GEBC). Επίσης, από το 2010, κατέχει τον τίτλο του επίτιμου Πρόξενου της Ουκρανίας για την Πελοπόννησο.

 

Ο Αλέξανδρος Ν. Αγγελόπουλος γεννήθηκε το 1972 στην Αθήνα. Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο της Βοστόνης (Boston University) και στη συνέχεια Διεθνές Management στο μεταπτυχιακό τμήμα του Boston College. To 2008, ολοκλήρωσε με επιτυχία το εκπαιδευτικό πρόγραμμα PDP του New York Cornell University.