Ανδρέας Κατσανιώτης

a93f5c0154f799893b36ab85bd3d1ab5b96b0c20

Γεννήθηκε το 1969 στην Πάτρα. Οι σπουδές του στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο τμήμα Αξιοποίησης Φυσικών Πόρων και Γεωργικής Μηχανικής, ήταν ο λόγος που έφυγε από την πόλη που μεγάλωσα. Η συνέχεια των σπουδών στον τομέα της Επικοινωνίας μέσα από πληθώρα επαγγελματικών σεμιναρίων που αφορούν την πολιτική επικοινωνία, τις τεχνικές πωλήσεων, το on line marketing, τη διαχείριση κρίσεων και την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, ταυτόχρονα με τις επαγγελματικές υποχρεώσεις που δημιούργησε, τον κράτησαν στην πρωτεύουσα έως σήμερα.

Στον επαγγελματικό στίβο μπήκα πριν την ολοκλήρωση των σπουδών του. Η πρώτη επίσημη επαγγελματική του εμπειρία ήρθε το 1999 στην εταιρία «Τεχνικές Εκδόσεις» ως υπεύθυνος του περιοδικού Gardening. Το 2000 ανέλαβε εμπορικός διευθυντής στην εταιρία Powernet S.A., ενώ στη συνέχεια μετακινήθηκε στην εταιρία OPTICOM S.A. (θυγατρική του ομίλου ΓΕΡΜΑΝΟΣ) στην ίδια θέση. Στη συνέχεια εργάστηκε για την εταιρία ΕΟΝΕ S.A.. Αρχικά διατέλεσε Γενικός Διευθυντής και μέλος του Δ.Σ. ενώ αργότερα διορίστηκε διευθύνων σύμβουλός της, μέτοχοι της οποίας ήταν η «Καθημερινή» , ο Σκάι 100,3, ο Όμιλος Αττικών Εκδόσεων και η E. Dynamics. Το 2004 ανέλαβε τη θέση του διευθυντή Μάρκετινγκ και Δημοσίων Σχέσεων της εφημερίδας «Καθημερινή», όπου υπήρξε υπεύθυνος, μεταξύ άλλων, για τη στρατηγική προβολής της εφημερίδας, αλλά και την ανάπτυξη διεθνών συνεργασιών. Από τον Νοέμβριο του 2007 έως το 2009 διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος στον Ελληνικό Οργανισμό Εξωτερικού Εμπορίου (ΟΠΕ) Α.Ε. Όλη αυτή η επαγγελματική εμπειρία αποτέλεσε σημαντική ώθηση για τη δημιουργία της δικής του εταιρίας συμβούλων επικοινωνίας για Μ.Μ.Ε., την A.S.A.P..

Ως προσωπική επιλογή του Πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, από το 2012 μέχρι και σήμερα, κατέχει τη θέση του Γενικού Γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας. Το δυσκολότερο έργο που ανέλαβε κατά τη διάρκεια της θητείας του ήταν αυτό της οργάνωσης του επικοινωνιακού μέρους της Προεδρίας, και παρά το γεγονός ότι είχε στη διάθεσή του περιορισμένο χρόνο και ελάχιστα κονδύλια, η προσπάθειά του στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.

Η ενασχόληση του με τα κοινά ξεκίνησε από τα φοιτητικά του χρόνια ως μέλος της Συγκλήτου του Γεωπονικού Πανεπιστημίου την περίοδο 1989 έως 1991. Το 1992 ορίστηκε υπεύθυνος Πολιτικού Σχεδιασμού και Ενημέρωσης της ΔΑΠ- ΝΔΦΚ, ενώ από το 2003 έως το 2004 διετέλεσε Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου Γεωπόνων Αττικής. Τον Φεβρουάριο του 2014 ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για τη θέση του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, μια απόφαση που βασίστηκε στους ισχυρούς δεσμούς που τον δένουν με την Περιφέρεια καθώς και το ξεκάθαρο όραμα που διαθέτει για αυτή.