Αντώνης Σρόιτερ

89a175525df80a48c3a2044afe7c938e5ea09708
Ο Αντώνης Σρόιτερ γεννήθηκε τον Σεπτέμβριο του 1974 στην Αθήνα. Είναι απόφοιτοε της Σχολής Αναβρυτών, και τελειόφοιτος του Τμήματος Ελληνικού Πολιτισμού, του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου. Ομιλεί Αγγλικά και Γερμανικά. Ειναι παντρεμένος, και πατέρας δυο παιδιών.
Ξεκίνησε την δημοσιογραφία απο την εφημερίδα Απογευματινή, το 1993. Παράλληλα συνεργάσθηκε με περιοδικά (Status, klik, Crash, Avantage, Know Whow, Forum, περιοδικό της Ευρωπαικής Επιτροπής στην Ελλάδα). Εργάσθηκε ακόμη στην οικονομική εφημερίδα Ισοτιμία, σε εταιρίες επικοινωνίας και σε ραδιοφωνικούς σταθμούς. Παρακολούθησε σεμινάρια Επικοινωνίας και Νέων Τεχνολογιών στα Μέσα Ενημέρωσης, στην Αθήνα και τις Βρυξέλλες.
Το 2006 ανέλαβε αρχισυντάκτης στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα. Το 2008 ξεκίνησε παράλληλα τη συνεργασία του με τον τηλεοπτικό σταθμό Αlpha TV, αρχικά  ως σχολιαστής και στη συνέχεια ως παρουσιαστής του κεντρικού δελτίου ειδήσεων. Από το 2009 ως σήμερα, είναι ο κεντρικός παρουσιαστής του δελτίου ειδήσεων του Alpha TV, αλλά και παρουσιαστής της εβδομαδαίας εκπομπής έρευνας, “Αυτοψία”. Έχει καλύψει ως κεντρικός παρουσιαστής έξι εκλογικές αναμετρήσεις και έχει συμετάσχει σε τέσσερα ντιμπέιτ πολιτικών αρχηγών.
Το 2017, τιμήθηκε με δημοσιογραφικό βραβείο “Μποτση”, την ανώτερη Ελληνική τιμητική διάκριση, στον χώρο της δημοσιογραφίας. Το 2016, έρευνα του Reuters και του πανεπιστημίου της Οξφόρδης, ανέδειξε το δελτίο ειδήσεων του Αlpha, την πρώτη και κύρια πηγή ενημέρωσης, των Ελλήνων τηλεθεατών.