Βασίλης Τουντόπουλος

154396e509a97c1d6ad319b103de3713e3f26156

Ο Βασίλης Τουντόπουλος γεννήθηκε στην Πάτρα το 1975. Είναι πτυχιούχος ΤΕΦΑΑ του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης με ειδικότητες στην Αθλητική Διοίκηση και την Προπονητική. Κατέχει MBA in Banking από το ALBA Graduate Business School, είναι ενεργός φοιτητής στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου στη Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων, ενώ έχει σημαντική επαγγελματική κατάρτιση στη χρηματοοικονομική διαχείριση, τη διοίκηση και το marketing.

Είναι πρώην αθλητής κολύμβησης και διεθνής αθλητής υδατοσφαίρισης του Ναυτικού Ομίλου Πατρών (ΝΟΠ), ομάδα με την οποία κατέκτησε το κύπελλο Ελλάδος το 1995. Επίσης, διετέλεσε προπονητής κολύμβησης και υδατοσφαίρισης στον ΝΟΠ, στον Κ.Ο. Ξάνθης, στη Ν.Ε. Πατρών και στον ΟΠΑΘΑ Πατρών. Από το 2016 είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΝΟΠ και υπεύθυνος στρατηγικού Σχεδιασμού και Οργάνωσης, ενώ το 2017 εκλέχτηκε αναπληρωματικό μέλος του ΔΣ της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας Διοίκησης Αθλητισμού και Αναψυχής (ΕλλΕΕΔΑΑ).

Παράλληλα με την 24ετή επαγγελματική του καριέρα ως πρώην διευθυντικό τραπεζικό στέλεχος επιχειρηματικών χρηματοδοτήσεων και αναδιαρθρώσεων και νυν σύμβουλος αναδιάρθρωσης-μετασχηματισμού επιχειρήσεων, έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ασχολείται ενεργά με τη βελτίωση της οργάνωσης και διοίκησης των αθλητικών οργανισμών. Οι επιστημονικές και επαγγελματικές παρεμβάσεις του εστιάζονται κυρίως στις μεθόδους ανάπτυξης του αθλητικού τουρισμού και στην προτυποποίηση μοντέλων διοίκησης αθλητικών οργανισμών.