Γιάννης Φρέρης

d50a15a39f737195499f39a8efaf7ddb68806200

Ο Γιάννης Φρέρης πέρασε τα στάδια της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο Λεόντειο Λύκειο της Νέας Σμύρνης και σπούδασε στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης στο Παρίσι (Université Paris 1 – Panthéon – Sorbonne) λαμβάνοντας πτυχιακούς τίτλους στο Διεθνές Δίκαιο (Licence) και το Δημόσιο Δίκαιο (Maîtrise), καθώς και μεταπτυχιακό (DEA) στις Διεθνείς Σχέσεις, Πολιτική & Διπλωματία.

Μετά το πέρας των σπουδών του και την άσκησή του στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, ανέλαβε τη θέση του Επιστημονικού Διευθυντή του Ινστιτούτου Ερευνών & Πολιτικής Στρατηγικής (ΙΝΕΡΠΟΣΤ) υπό την προεδρία της Λούκας Κατσέλη 1994-1995). Κατόπιν εργάσθηκε ως σύμβουλος στην εταιρεία συμβούλων επιχειρήσεων PLANET A.E. από το 1997 ως το 1999, οπότε και ανέλαβε τη θέση του Υπεύθυνου Επικοινωνίας & Νομικών Υποθέσεων στην ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ ΓΕΦΥΡΑ, κατασκευαστική κοινοπραξία της Ζεύξης Ρίου – Αντιρρίου, παραμένοντας επικεφαλής του τομέα επικοινωνίας και μετά την ολοκλήρωση του Έργου, ανήκοντας πλέον στο δυναμικό της παραχωρησιούχου ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. και έχοντας από το 2009 καθήκοντα Διευθυντή Εταιρικής Επικοινωνίας & Αειφόρου Ανάπτυξης. Από το 2011 είναι μέλος της Επιτροπής Αειφόρου Ανάπτυξης της VINCI CONCESSIONS (κυρίου μετόχου της ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε.) και Συντονιστής για την Ελλάδα του Συνδέσμου VINCI (φορέα υποστήριξης προγραμμάτων κοινωνικής αλληλεγγύης του Ομίλου), όπως και του Ιδρύματος για την Υπεύθυνη Οδήγηση « Fondation VINCI AUTOROUTES ».

Η ενασχόλησή του με το συγκεκριμένο πεδίο δραστηριότητας του επέτρεψε να είναι εν ενεργεία μέλος του Δ.Σ. της Ευρωπαϊκής Ένωσης Διευθυντών Επικοινωνίας (EACD) εκλεγμένος 4 φορές, Αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» (από το 2008) και Αντιπρόεδρος του Τομέα Εταιρικών Υποθέσεων της Ελληνικής Εταιρείας Διοίκησης Επιχειρήσεων (2010-2017).