Καρολίνα Ακινόσογλου

2c3a0ff675995d1a89fba862850b7a54a4013ca8

H Καρολίνα Ακινόσογλου είναι Παθολόγος – Λοιμωγιολόγος, Επικουρη Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Πατρών. Αποφοίτησε απο το Πανεπιστήμιο Πατρών το 2006 και κατόπιν εκπόνησε τη διδακτορική της διατριβή στο Imperial College London. Απεκτησε κλινική εμπειρία  μοναδα λοιμωξεων και τροπικων νοσηματων Lister Unit, στο Northwick Park Hospital του Λονδινου

(2006-2010) ενώ ολοκληρωσε την ειδικοτητα της γενικης παθολογιας και εξειδικευση της λοιμωξιολογιας στο Πανεπιστημιακο Γενικο Νοσοκομειο Πατρών (2017). Παρουσιαζει εκτενες διδακτικο εργο, σε προπτυχιακο και μεταπτυχιακο επίπεδο, συμπεριλμβανομένου της επιβλεψης τόσο διπλωματικών όσο και διδακτορικών διατριβών. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα επικεντρώνονται κυρίως στο πεδίο της σήψης και της συστηματικής φλεγμονής, οι εργασίες της οποίας έχουν αποσπάσει πολλαπλες τιμητικες διακρισεις σε διεθνή συνεδρια, καθως και του HIV, έρευνα της οποίας χρηματοδοτειται απο ανταγωνιστικά προγράμματα, ενω συνολικα εχει αποδωσει πληθωρα δημοσιευσεων σε εγκριτα περιοδικα με διεθνη απηχηση.

Εχει διατελεσει μελος κριτικής επιτροπής εργασιών σε διεθνή λοιμωξιολογικα περιοδικα με υψηλο δεικτη απηχησης, και μελος οργανωτικής και επιστημονικης επιτροπής, αλλα και προσκεκλημένη ομιλήτρια πληθώρας τοπικών και πανελληνιων επιστημονικών παθολογικων και λοιμωξιολογικων συνεδρίων. Παραλληλα εκτελεί κλινικό έργο στην Παθολογική Κλινική και το Τμήμα Λοιμωξεων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών, ενώ υπήρξε υπεύθυνη της μονάδας νοσηλείας των υπόπτων και επιβεβαιωμένων κρουσμάτων COVID-19 στο ΠΓΝΠ κατα τη διάρκεια της φετινής επιδημίας.