Κώστας Σπαρτινός

051d92a3f0eb9c55f2fe15fbd75c4c19af3e7a44

Ο Κωνσταντίνος Νικολάου Σπαρτινός γεννήθηκε το 1951 στην Πάτρα. Είναι παντρεμένος και έχει ένα παιδί. Επαγγέλλεται Μηχανολόγος-Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και σπούδασε στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Εργάστηκε στον ευρύτερο δημόσιο τομέα (Ελληνικός Οργανισμός Τυποποίησης-ΕΛΟΤ, Δημόσια Επιχείρηση Αερίου-ΔΕΠΑ), όπου είχε και συνδικαλιστική δράση (Πρόεδρος στο σύλλογο υπαλλήλων ΕΛΟΤ και εκπρόσωπος των εργαζομένων στο ΔΣ του Οργανισμού, Αντιπρόεδρος στο σύλλογο υπαλλήλων της ΔΕΠΑ). Εκπροσώπησε τον ΕΛΟΤ σε ευρωπαϊκούς οργανισμούς πιστοποίησης. Στη συνέχεια εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα, είτε ως στέλεχος στη βιομηχανία είτε ως ελεύθερος επαγγελματίας μελετητής και σύμβουλος επιχειρήσεων.

Διατέλεσε μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Διαπίστευσης (ΕΣΥΔ) (2004 – 2007), ως εκπρόσωπος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ), μέλος της Πανελλαδικής Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ για τρεις περιόδους, καθώς και μέλος του Πανελληνίου Συλλόγου Διπλωματούχων Μηχανολόγων-Ηλεκτρολόγων και της Ελληνικής Εταιρείας Ορολογίας (ΕΛΕΤΟ).

Στις δημοτικές εκλογές του 2014 ήταν υποψήφιος Δήμαρχος Πάτρας, ως επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης «ΡΑΠ- Πάτρα, Ανθρώπινη Πόλη». Είναι ενταγμένος στην Αριστερά από το 1978 (ΚΚΕ Εσωτερικού, ΚΚΕ Εσωτερικού-Ανανεωτική Αριστερά, Συνασπισμός, ΣΥΡΙΖΑ). Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.