Μαρία Κιούρτη

eb43960fbe366a3a83cdb2d92a4a1c897a5f00ca

Γεννήθηκα στην ΑΘήνα το 1965, πρωτότοκη κόρη μιας τρίτεκνης οικογένειας. Η Πάτρα όμως, η Πρωτεύουσα της Δυτικής Ελλάδας είναι το σπίτι μου…

Στη Πάτρα ζω με την οικογένεια μου και δραστηριοποιούμαι επαγγελματικά.

Είμαι παντρεμένη με τον Θεόφιλο Ιωαννίδη, Χημικό Μηχανικό, Διευθυντή Ερευνών στο Ινστιτούτο Επιστημών Χημικής Μηχανικής (ΙΕΧΜΗ/ΙΤΕ) του Ιδρύματος Τεχνολογίας και ‘Ερευνας, με τον οποίο έχουμε αποκτήσει μία κόρη, την Χριστίνα, τελειόφοιτη του Τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Πρόίόντων και Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου, με έδρα τη Σύρο.

Εργάζομαι στο πολύπαθο τομέα της υγείας ως Μαία, στο Κέντρο Υγείας Νοτίου Τομέα Πάτρας, στη περιοχή των Ζαρουχλείκων.

Σπούδασα στο Τμήμα Μαιευτικής της Σχολών Επιστημών Υγείας και Πρόνοιας του Α.Τ.Ε.Ι. Αθηνών. Καθώς και στη Σχολή Μαιών «Βιργινία Σκυλίτση» του Μαιευτηρίου cίΕλενας Βενιζέλου». Ενώ, έχω λάβει εκπαίδευση Παιδιατρικής Νοσηλευτικής Επιστήμης στην Αμερική (Λος Άντζελες) και πιο συγκεκριμένα στο «USC Medίcal Hospίtal for Women and Chίldren». Αυτή την περίοδο είμαι στη διαδικασία υποστήριξης της διπλωματικής μου εργασίας στο Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Ερευνα στη Γυναικεία Αναπαραγωγή», των Τμημάτων Μαιευτικής ΠΑ.Δ.Α. και Ιατρικής Σχολής Ε.Κ.ΠΑ.

Είμαι Πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια “Εκπαιδευτών Μητρικού Θηλασμού”.

Και έχω υπάρξει επί δώδεκα συναπτά έτη, Εργαστηριακή συνεργάτιδα του Τμήματος Νοσηλευτικής του Α.Τ.Ε.Ι. Δυτικής Ελλάδας.

Μιλώ και γράφω Αγγλικά και Γαλλικά. Ενώ, ανά τακτά χρονικά διαστήματα αρθρογραφώ στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο πάνω σε Θέματα που αφορούν το μητρικό θηλασμό, τη διατροφή κατά την εγκυμοσύνη και τη λοχεία κλπ.

Είμαι Πρόεδρος του Επιστημονικού Συλλογικού οργάνου των Μαιών – Μαιευτών του Εφετείου Πάτρας, που περιλαμβάνει ολόκληρη τη Δυτική Ελλάδα, τα Ιόνια Νησιά και το νομό Φωκίδας.

Με πρότασή μου στην 6η Υγειονομική Περιφέρεια (Υ.Π.Ε) λειτουργούν τα Δίκτυα Πρωτοβάθμιας Υγείας Υπηρεσίας Μαιών (Δ.Π.Υ.Υ.Μ) εδώ και τρία έτη, τα οποία πρόσφατα θεσμοθετήθηκαν και από το Υπουργείο Υγείας και βρίσκονται στο στάδιο της εφαρμογής σε όλη την επικράτεια.

Είμαι Μέλος του Τομέα Υγείας της Ν.Δ.

Μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Γυναικών Πάτρας (Ε.ΓΥ.ΠΑ.) με πρόεδρο την Άννα-Μαρία Ρογδάκη.

Μέλος του Δ.Σ. της Επιστημονικής Εταιρείας Φυσιολογικού και Μη Παρεμβατικού Τοκετού για τη Μείωση των Καισαρικών Τομών.

Μέλος του Διοικητικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.