Μυρτώ Παπαθάνου

b954932b023abe2a79f21a63b69441b79b48f860

Η Μυρτώ Παπαθάνου είναι συνιδρύτρια και Managing Partner του επενδυτικού fund Metavallon VC, το οποίο επενδύει σε νεοφυείς τεχνολογικές εταιρείες στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Έχει 15 χρόνια εμπειρίας στους τομείς της χρηματοδότησης και της επιχειρηματικότητας και έχει επίσης συμμετάσχει σε σειρά μη κερδοσκοπικών έργων σε όλο τον κόσμο.
Ξεκίνησε την καριέρα της στα χρηματοοικονομικά στο Λονδίνο, όπου εργάστηκε ως Fixed Income Strategist για την Dresdner Kleinwort Wasserstein και την Bank of America Merrill Lynch. Επέστρεψε στην Ελλάδα το 2007 και έκτοτε ασχολείται με την τεχνολογία, αρχικά ως υπεύθυνη επιχειρηματικής ανάπτυξης στην CPI και από το 2011 αναπτύσσοντας δική της επιχειρηματική δραστηριότητα στην τεχνολογία και ως σύμβουλος και επενδυτής σε άλλες εταιρείες. Πριν συνιδρύσει τη Metavallon VC, διετέλεσε Οικονομική Διευθύντρια και Επικεφαλής Εταιρικής Ανάπτυξης στην EFA Ventures, ένα όμιλο που δραστηριοποιείται στην Αεροδιαστημική & Άμυνα και σε άλλους τομείς υψηλής τεχνολογίας.
Έχει ασχοληθεί με τον μη κερδοσκοπικό χώρο, συνιδρύοντας την Ethelon, αναπτύσσοντας προγράμματα Microfinance στην Κένυα και την Νικαράγουα για την οικονομική ενδυνάμωση των γυναικών και αναζητώντας χρηματοδότηση για την AFI. Κατέχει BSc Οικονομικών από το City University, MSc σε Χρηματοοικονομικά από το Imperial College και MBA από το INSEAD. Το 2016 αναγνωρίστηκε ως «Hγέτης της Xρονιάς» από την Linkage Greece, για τη συμβολή στην εξέλιξη της επιχειρηματικότητας και της κοινωνίας. Από το 2019 είναι Kauffman Fellow, η πρώτη από την Ελλάδα.