Νίκος Καραπάνος

d3fd10cd4ab09b898dbdd6867da495c626966809

Νίκος Καραπάνος, Δήμαρχος Μεσολογγίου

Ο Νίκος Καραπάνος γεννήθηκε στο Μόναχο της Γερμανίας στις 16 Αυγούστου 1973. Οι γονείς του Γεώργιος και Ζηνοβία Καραπάνου ήταν μετανάστες, καταγόμενοι από τον Άγιο Γεώργιο Μεσολογγίου και το Αιτωλικό. Σε μικρή ηλικία με τους γονείς του επέστρεψε στο Αιτωλικό και στη συνέχεα στην Αθήνα όπου και ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές του, χωρίς όμως να αποκοπεί από τις ρίζες του, αφού η μεγάλη του αγάπη για τον τόπο, τον έφερνε συχνά στην περιοχή μας .

Ακολούθησαν με επιτυχία σπουδές στον κλάδο της Οικονομίας και Διοίκησης Επιχειρήσεων και έλαβε μεταπτυχιακό δίπλωμα (Master) στο Marketing από το Πανεπιστήμιο Middlessex του Λονδίνου. Υπηρέτησε τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις ως Διαβιβαστής στο Όπλο των Διαβιβάσεων.

Από πολύ νωρίς δραστηριοποιήθηκε επαγγελματικά στο χώρο του εμπορίου και των μεγάλης κλίμακας επιχειρήσεων ως διευθυντής πωλήσεων στην εταιρεία 3E- Cola-Cola Hellas, διευθυντής ανάπτυξης στην εταιρεία ΑΖEL AEΒΕ και γενικός διευθυντής ανάπτυξης στην Εταιρεία VILLEROΥ & BOCH. Σήμερα είναι βασικός μέτοχος και διευθύνων σύμβουλος της γνωστής εταιρίας SANIMPEX LTD η οποία εκπροσωπεί αποκλειστικά για την Ελλάδα και την Κύπρο, Διεθνείς Οίκους ειδών υγιεινής και πλακιδίων με σημαντική παρουσία στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό. Επιπλέον, εκπροσωπώντας τον επαγγελματικό χώρο του ως επιχειρηματίας, είναι εκλεγμένος Γραμματέας της ΕΚΟ Εμπόρων.

Ο Νίκος Καραπάνος από νωρίς ανέπτυξε έντονη συνδικαλιστική δραστηριότητα παράλληλα με την επαγγελματική του ενασχόληση, ενώ έχει διατελέσει και ειδικός επιστημονικός συνεργάτης της αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου Ρόδης Κράτσα. Το 2009 ήταν υποψήφιος Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας ενώ στις εκλογές του 2012 , λόγω της έντονης και διεκδικητικής παρουσίας του σε όλα τα μεγάλα ζητήματα της περιοχής, κατάφερε να είναι ο μοναδικός υποψήφιος που είχε ανοδική πορεία με επιπλέον ψήφους 60% καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση μεταξύ όλων των υποψηφίων στον σημερινό καλλικρατικό δήμο της Ι.Π. Μεσολογγίου. Με τις δημοτικές εκλογές του 2014, εκλέχθηκε Δήμαρχος Μεσολογγίου όπου και παραμένει μέχρι σήμερα.

Είναι παντρεμένος με τη Μαρία Διγενή και πατέρας ενός κοριτσιού.