Νικόλαος Σπανός

8ddfdb8f97f24a810c8e31a1eb4ce9c52e22b5e2

Ο κ. Νίκος Σπανός γεννήθηκε στην Λέρο το 1963. Είναι απόφοιτος Πλοίαρχος της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ) Ασπροπύργου και Σχολής Ναυτικών Δοκίμων, ενώ είναι και απόφοιτος του Τμήματος Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιά. Κατατάχτηκε στο Λιμενικό Σώμα το 1990. Στα 26 χρόνια της σταδιοδρομίας του έχει υπηρετήσει σε αρκετές Διευθύνσεις του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και σε Λιμενικές Αρχές της χώρας.

Από τον Ιούλιο του 2011 διετέλεσε Διευθυντής Λιμενικής Πολιτικής και Λιμενικών Υποδομών στην Γενική Γραμματεία Λιμένων – Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, Διευθυντής Λιμενικής Αστυνομίας και Αλιείας στην Γενική Γραμματεία Ναυτιλίας, του Υπουργείου Ναυτιλίας , Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Γραφείου Εύρεσης Ναυτικής Εργασίας, Επιθεωρητής Σημαίας, Επιθεωρητής ISM- ISPS, Εξειδικευμένος Επιθεωρητής Port State Control (Expert).

Είναι συγγραφέας δύο βιβλίων και πλήθους εγχειριδίων, ενώ βραβεύτηκε με το πρώτο Πανελλήνιο Βραβείο «Εύγε 2005» για το συγγραφικό του έργο με τίτλο “PORT STATE CONTROL”.

Είναι έγγαμος και πατέρας δυο κοριτσιών.