Τάκης Πετρόπουλος

bb330d7f10ece94c44a94f4c437b90c5e8517309

Ο Παναγιώτης Πετρόπουλος γεννήθηκε στην Πάτρα. Ξεκίνησε τη καλαθοσφαίριση το 1967 στην ανεπίσημη ερασιτεχνική ομάδα του Αμύντα Πατρών της γειτονιάς του που είχε δημιουργήσει ο πατέρας του Γιώργος Πετρόπουλος (Μπλουγούρης), γνωστού παλιού ποδοσφαιριστή του Αστέρα και του Αχιλλέα αλλά και αθλητή του στίβου στο άλμα εις ύψος με επίδοση 3ου Πανελληνιονίκη. Το 1969, πήγε στον Απόλλωνα Πατρών μαζί με τον αδελφό του Κώστα, έπειτα από προτροπή του προπονητή Στάθη Βέργου. Από την πρώτη του χρονιά στην ομάδα και σε ηλικία 14 ετών, έπαιξε βασικός παίκτης στην Α’ Ομάδα του σωματείου. Την πρώτη του χρονιά στον Απόλλωνα κέρδισε και το τοπικό πρωτάθλημα, διεκδικώντας στο ειδικό πρωτάθλημα την άνοδο στην Α’ Εθνική, χωρίς όμως επιτυχία. Υπήρξε βασικός παίκτης στον Απόλλωνα, όταν στο επόμενο τοπικό πρωτάθλημα του 1970-71, η ομάδα των ανδρών κέρδισε την άνοδο στην Α’ εθνική. Εκείνη τη χρονιά φόρεσε και τη φανέλα της Εθνική Νέων. Συνέχισε να παίζει στην βασική πεντάδα της ομάδας, τις περιόδους που αυτή βρίσκονταν στην Β’ Εθνική, αλλά και στην Α’ εθνική, έως το 1980, όταν και πήρε μετεγγραφή για την Παναχαϊκή.

Με την Παναχαϊκή έπαιξε στην Α2 και στην Β’ Εθνική Κατηγορία ως το 1987. Αναδείχτηκε δυο φορές 2ος σκόρερ. Έκλεισε την καριέρα του στην Ένωση Αθλοπαιδιών Πάτρας (ΕΑΠ) που αγωνίζονταν τότε στην Γ΄Εθνική. Σπούδασε στην Εθνική Ακαδημία Σωματικής Αγωγής Αθήνας (1972-1976), πήρε ειδικότητα στο μπάσκετ, εργάσθηκε στη Δημόσια Μέση Εκπαίδευση και μετά το τέλος της αθλητικής του καριέρας δούλεψε ως προπονητής στον Απόλλωνα, στην Παναχαϊκή, στην ΕΑΠ, στην Ολυμπιάδα, στην Σπόρτιγκ Πάτρας, στην Γυμναστική Ένωση Πύργου, στην Αχαιός 47, στον ΠΑΟΚ Πάτρας, στην Ανδραβίδα και στον Κένταυρο. Μερίμνησε την οργάνωση των αθλητικών υποδομών όλων των μεγάλων συλλόγων της Πάτρας (Απόλλων, Παναχαϊκή, Ολυμπιάδα, ΕΑΠ) σαν Επικεφαλής Προπονητής και Τεχνικός Διευθυντής.

Παράλληλα ασχολήθηκε με τα κοινά. Διετέλεσε μέλος και Πρόεδρος διαφόρων συνδικαλιστικών και κοινωνικών φορέων μεταξύ των οποίων ο Σύλλογος Φοιτητών ΕΑΣΑ Αθήνας (Πρόεδρος) και η Α΄ ΕΛΜΕ Αχαΐας. Διετέλεσε Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Πάτρας με την παράταξη “Πάτρα Μπροστά” του Παναγιώτη Κοσιώνη και ήταν υποψήφιος βουλευτής του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας το 2004 και το 2015. Από το Νοέμβρη του 2014 μέχρι σήμερα είναι άμισθος Σύμβουλος του Δημάρχου Πατρέων Κώστα Πελετίδη στον Αθλητισμό και Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Παμπελοποννησιακού Σταδίου. Πρόσφατα ορίστηκε εκπρόσωπος του Δήμου στην Οργανωτική Επιτροπή των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων 2019.