Δρ Γιώργος Ξηρογιάννης

d113cd687f4a1422f759e7b5032958d73e35dd14

Ο Δρ. Γιώργος Ξηρογιάννης είναι σήμερα Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής στον ΣΕΒ σύνδεσμος επιχειρήσεων και βιομηχανιών, Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Διεθνούς Εμπορίου & Επενδύσεων, Business Europe. Στο χαρτοφυλάκιο του περιλαμβάνονται τα κρίσιμα θέματα της βιομηχανικής πολιτικής, των αναπτυξιακών στρατηγικών, των επενδύσεων, της καινοτομίας, της ψηφιακής οικονομίας, της εξωστρέφειας, της περιφερειακής ανάπτυξης και του διασυνοριακού εμπορίου.
Από το 2017, διατελεί Αντιπρόεδρος στην Επιτροπή Διεθνούς Εμπορίου & Επενδύσεων της Business Europe, με αρμοδιότητες σε θέματα διεθνών εμπορικών συμφωνιών και προσέλκυσης επενδύσεων.
Στο παρελθόν διατέλεσε Ανώτερος Διευθυντής (Senior Manager) στην PricewaterhouseCoopers, έχοντας την ευθύνη των υπηρεσιών Strategy & Operations καθώς και του κλάδου Government & Public Sector. Διεύθυνε σειρά σημαντικών έργων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό στο χρηματοπιστωτικό κλάδο, στις τηλεπικοινωνίες, στην κεντρική και ευρύτερη δημόσια διοίκηση.
Επίσης διδάσκει στο τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστήμιου Πειραιά. Στο παρελθόν δίδαξε στο τμήμα Μηχανικών Οικονομίας και Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου.
Έχει συγγράψει σειρά βιβλίων για τη σύγχρονη επιχειρηματικότητα. Διαθέτει σημαντικό επιστημονικό έργο με δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και ομιλίες σε διεθνή συνέδρια σε θέματα που αφορούν στη σύγχρονη επιχειρηματικότητα.
Ο Δρ. Γιώργος Ξηρογιάννης είναι Διδάκτωρ (Ph.D.) τεχνητής νοημοσύνης του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Heriot-Watt, Edinburgh, Βρετανία, κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος (M.Sc.) στην τεχνητή νοημοσύνη  από το Bristol University, Βρετανία και πτυχιούχος μαθηματικός του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων