Speakers
Meet our RGC 2024 speakers
Dionysia-Theodora Avgerinopoulou
Member of Parliament for Ilia, NEA DIMOKRATIA

H Δρ. Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου είναι Βουλευτής Ν. Ηλείας, Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής των Ελλήνων, Ειδική Απεσταλμένη του Πρωθυπουργού για τους Ωκεανούς και Αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης. Έχει διατελέσει Συντονίστρια του Our Ocean Conference 2024, Αντιπρόεδρος του Παγκοσμίου Οργανισμού για το Νερό στη Σουηδία και έχει βραβευτεί με το Βραβείο «Πράσινο Αστέρι»  του ΟΗΕ, μία από τις σπουδαιότερες διακρίσεις σε επιστήμονες με σημαντική προσφορά στους τομείς της προστασίας του περιβάλλοντος και της πρόληψης και της αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών.

Η Δρ. Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου εξελέγη Βουλευτής Επικρατείας με την Νέα Δημοκρατία το 2009, ενώ το 2012 και το 2019 εξελέγη Βουλευτής Ν. Ηλείας. Στη Νέα Δημοκρατία έχει διατελέσει Αν. Τομεάρχης Περιβάλλοντος δίπλα στον Πρωθυπουργό, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη.

Κατά την  κοινοβουλευτική της θητεία έχει εκλεγεί Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος, Πρόεδρος της Υποεπιτροπής Υδατικών Πόρων και Πρόεδρος της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής.

Έχει υλοποιήσει σημαντικό έργο σε διεθνές επίπεδο σε ζητήματα προστασίας του περιβάλλοντος και της αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής, αλλά και διεθνών οργανισμών. Έχει διατελέσει Πρόεδρος της Επιτροπής για τον ΟΗΕ της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης στη Γενεύη, Πρόεδρος του «Κύκλου Βουλευτών της Μεσογείου για την Αειφόρο Ανάπτυξη», Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Βιωσίμου Αναπτύξεως της Μεσογείου Θαλάσσης του ΟΗΕ, Αντιπρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Παγκοσμίου Οργανισμού Συνεργασίας για το Νερό στη Στοκχόλμη και Επικεφαλής για το Νερό της Επιτροπής Ενέργειας και Περιβάλλοντος του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου στο Παρίσι.

Sign up to our newsletter

Sign up and keep up to date with the latest news & articles of the conference.