Manos Konsolas

b8d613608848be3b95d84700e1e0d1eaf658d3bb
Ο Μάνος Κόνσολας είναι Υφυπουργός Τουρισμού στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και Βουλευτής Δωδεκανήσου. Γεννήθηκε στην Κάρπαθο και είναι παντρεμένος με την Άννα-Μαρία Πάχου και έχει ένα γιο, το Νικία.
Σπούδασε Παιδαγωγικά και Φιλοσοφία στο τμήμα Facolta di Magistero di Bari του Πανεπιστημίου του Μπάρι της Ιταλίας και είναι πτυχιούχος της Παιδαγωγικής Ακαδημίας Ρόδου και του Τμήματος Φιλοσοφίας Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έλαβε, επίσης, το δίπλωμα του Τμήματος της Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Πραγματοποίησε τις διδακτορικές του σπουδές στο Τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών
Είναι Αναπληρωτής Καθηγητής στη σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και διαθέτει πλούσιο διδακτικό, ερευνητικό και συγγραφικό έργο. Εχει διδάξει σε μεταπτυχιακά προγράμματα ενώ διετέλεσε επιστημονικός συνεργάτης σε διάφορα Ινστιτούτα και κρατικά ιδρύματα καθώς και σε διοικητικά συμβούλια δομών εκπαίδευσης και κατάρτισης.
Γνωρίζει ιταλικά και αγγλικά.