Marian Spiggos

8d6e5aea99efc81996ccb86acb30d57d4ad151c0

Σπούδασε Διεθνείς Σχέσεις, Κινηματογράφο και πέντε ξένες γλώσσες και ασχολήθηκε με το project management και τη διεύθυνση παραγωγής σε οπτικοακουστικές παραγωγές, διοργάνωση συνεδρίων και event management.

Από το 1995 συνεργάζεται με τις μεγαλύτερες εμπορικές και πολυεθνικές επιχειρήσεις της Ελλάδας στον τομέα της επικοινωνίας και του marketing.

Το κρασί και ο τουρισμός ήταν ανέκαθεν από τα βασικά της ενδιαφέροντα. Τα τελευταία 9 χρόνια κατάφερε να ασχοληθεί και επαγγελματικά επενδύοντας σε οινικές σπουδές και έρευνα στον τομέα του οινοτουρισμού.

Μέσω της γραφείου της Grapefool έχει επισκεφθεί περισσότερα από 200 οινοποιεία στην Ελλάδα και το εξωτερικό, συμμετέχει στις εργασίες του IWINETC (International Wine & Tourism Conference) και εκπροσωπεί περιφερειακές ενώσεις οινοποιών στην προσπάθειά τους για εξωστρέφεια. Έχει συμμετάσχει στις εργασίες της Εθνικής Επιτροπής Οινοτουρισμού και τελεί σύμβουλος οινοτουρισμού στη FedHATTA (Ομοσπονδία Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων Ελλάδας).

Τα τελευταία 3 χρόνια διοργανώνει οινικές εκθέσεις και events, ενώ παράλληλα εργάζεται για τον στρατηγικό σχεδιασμό, την ανάδειξη και την προβολή του ελληνικού οινικού και γαστρονομικού τουρισμού και της κουλτούρας του κρασιού.