Panagiota Balaska

3c132e181d5f5893cb1753197050d94e8f1b756f
Είναι κάτοχος Διδακτορικού στη Διοίκηση Αθλητισμού και Υπηρεσιών Αναψυχής από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (2013), Μεταδιδακτορικού (2015) στον Αθλητικό Τουρισμό και τη Διοργάνωση Αθλητικών Εκδηλώσεων και Μεταπτυχιακού (2007) στη Διοίκηση Αθλητισμού.  Είναι μέλος ΣΕΠ στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο στην Ενότητα Διοίκηση Τουρισμού από το 2018 και είναι μέλος του Εργαστηρίου “Διοίκηση Αθλητισμού, Τουρισμού και Αναψυχής” του ΑΠΘ. Διδάσκουσα σε μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών των ΣΕΦΑΑ του ΑΠΘ και του ΔΠΘ και εκπαιδεύτρια στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης. Εργάζεται ως Προϊσταμένη στο Τμήμα Διαχείρισης Αθλητικών Χώρων του Δήμου Κορδελιού-Εύοσμου, υπεύθυνη στη διαχείριση των αθλητικών εγκαταστάσεων, υπεύθυνη διοργανώσεων στις αθλητικές εγκαταστάσεις και στη διοίκηση ανθρώπινου δυναμικού.
Το συγγραφικό της έργο περιλαμβάνει δημοσιεύσεις σε διεθνή και ελληνικά επιστημονικά περιοδικά, συγγραφή κεφαλαίων σε ξενόγλωσσα και ελληνικά βιβλία καθώς και παρουσιάσεις επιστημονικών εργασιών σε συνέδρια.
Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στο μάνατζμεντ των οργανισμών και στο αθλητικό μάνατζμεντ, στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού και στον αθλητικό τουρισμό, στην οργάνωση αθλητικών και πολιτιστικών διοργανώσεων και στην αξιολόγηση της ποιότητας παρεχόμενων υπηρεσιών.